Thursday, 24 December 2015

Tagging Question from Sarah Lalala

Assalamualaikum and Hello Guys!
      Hari ni saya kena jawab soalan lah.....kite tag dia,dia tag kite balik.Thanks to sis Sarah sebab tag saya.Jadi saya akan cuba jawa dengan sebaik mungkin ^-^
1. Nama panggilan dalam blog.
2.Currently studying or working? Kat mana?
3. Paling minat dalam bidang apa?
4. Suka baca buku/novel genre apa?
5. Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
6. Describe yourself personalities.
7. Dah berapa lama/tahun berblogging?
8. Describe blog 'sarahlalala' dengan ownernya sekali. [sokayy, i want a sincerly from yur heart :)]
9. Umur tahun 2015?


1. Nama panggilan dalam blog.
:Dalam blog,saya guna 'saya'lah,tapi kalau nak panggil rina ke khairina ke boleh je :)

2.Currently studying or working? Kat mana?
:Studying.Dekat SK Agama M.I.S Bintulu

3. Paling minat dalam bidang apa?
:Bidang matematik,tapi....sebenarnya lemah.Jadi,saya pilih bidang agama islam

4. Suka baca buku/novel genre apa?
:Saya suka baca novel dari budak kecik sampailah orang besar...(saya jenis baca je)

5. Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
:Kalau cuti macam ni,saya selalu bukak pagi dan tengahari.Hari,kalau ada mood,setiap harilah

6. Describe yourself personalities.
:mmmmm....tak pandailah.Tapi,saya jenis yang friendly,panas baran (kalau nak taulah),nakal sikit hehehe....tu jelah yang saya tau hehehe

7. Dah berapa lama/tahun berblogging?
:Saya start blogging bulan lepas tapi pakai blog satu lagi,blog yang ni baru bulan ni start :)

8. Describe blog 'sarahlalala' dengan ownernya sekali. [sokayy, i want a sincerly from yur heart :)]
:Sebenarnya,...saya jaranglah visit sarah punya blog.Tapi saya tengok blog sarah macam akan jadi ....orang yang suka tangkap gambar....hahaha(tak lawak pun)

9. Umur tahun 2015?
:11 tahun:))


Jadi saya dah habis jawab....jadi saya nak pergi dahulu..Babye




Ehh ?!

Assalamualaikum and Hey Guys!
    Sekian lama saya tak membuat karangan....ehhhh publish post,hari ini saya tiba!Jadi,saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada CIK kerana telah tag saya hehehe.Jum kita mulakan!

Soalannya:
✿ Anda suka berblogging tak ? Kenapa ?
✿ Apa pendapat anda tentang orang yang mintak follow back, tapi dia tak follow pun blog awak?
✿ Berapa umur anda ?
✿ Hadiah yang amat di-idam-idamkan ?
✿ Pukul berapa time anda tengah menaip ni ?
✿ Apa pandangan anda tentang blog saya ?
✿ Beauty product yang anda amat suka & effective ?
✿ Website online yang jual beauty product ?
✿ Benda yang perlu ada time travelling ?
✿ Bussiness class ke economy class best lagi ?

Jadi saya akan jawab one by one :)
✿ Anda suka berblogging tak ? Kenapa ?
:Yes.Sebab,saya suka nak hias blog saya and tengok blog blogger yang cantik tuuuu
✿ Apa pendapat anda tentang orang yang mintak follow back, tapi dia tak follow pun blog awak?
:mmmmm....itu saya taktau....mungkin dia ada masalah dkat computer dia atau dia lupa....
✿ Berapa umur anda 
:Umur? Umur saya 11 tahun.In Sha Allah tahun depan,saya 12 and UPSRv
✿ Hadiah yang amat di-idam-idamkan ?
:hadiah.....entahlah.Nak cakap pun taktau.Mungkin new phone atau new laptop??
✿ Pukul berapa time anda tengah menaip ni ?
:time dia selalunya pagi and tengah malam....tapi kalau ada idea masa petang petang tu,petanglah saya duduk depan komputer..
✿ Apa pandangan anda tentang blog saya ?
Not bad....cantik dari blog saya (tak tipu) and saya suka tengok header awak :)
✿ Beauty product yang anda amat suka & effective ?
:Safi....dia buat kulit saya tak berminyak...
✿ Website online yang jual beauty product ?
:Saya taktaulah...saya jenis tak suka beli online.(mak saya tak suruh daaa)
✿ Benda yang perlu ada time travelling ?
:Mestilah buku.Kalau takde buku memang boring giler..
✿ Bussiness class ke economy class best lagi ?
:Secara jujur,saya belum pernah guna bussiness class ,maybe economy class  bestlah.

So,habis dah soalan and saya diberi tugas untuk tag and bagi soalan...

Saya tag...
Aishah Qairina
Cik Noodle
Fieyqa
Kak Tiri Cinderella
Nur Raihanah
Sabrina
Mia Liana
Sarah
Airin
Wawa

Soalannya ialah:

1.Jenama syampu apa yang korang suka?Kenapa korang suka dengan jenama tu?
2.Korang suka lagu korea,english atau melayu?
3.Sapa orang yang paling korang sayang?
4.Kenangan manis yang korang tk dapat lupakan?
5.Dalam sukan,korang suka join apa?
6.Nyatakan 1 orang blogger yang paling korang suka?
7.Korang ada belajar seni bela diri tak?
8.Korang berblogging sejak bila?
9.Korang berasal daripda mana?
10.Pernah tak korang obses gila dengan artis korea?

Ok,tu jelah soalannya.10 kan? Jadi,lepas korang dah jawab taglah 10 orang lagi :)

That's all.TQ 



Friday, 18 December 2015

Segmen Blogwalking + Bloglist

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



(klik banner kalau nak join sekali)

Saguhati kepada yang bertuah:

  • 10 blog bertuah dimasukkan ke dalam bloglist blog shawal mulai 1 - 31 January 2016.
  • 2 blog bertuah direview (entry melekat selama 1 hari)
  • seorang blogger bertuah dapat top up RM10

Tarikh Tamat : 29/12/2015 *Mungkin ada perubahan

1st Mini Giveaway by Azyyatiliah

 .
p/s:klik banner ;)

Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com

p/s:klik banner-join
Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Disember 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Amy Hilmirda Giveaway 2015


p/s : klik banner ;)
Syarat-syarat Penyertaan :-


1. Follow blog Amy .
2. Blogger yang menetap dan beralamat di Malaysia.
3. Buat Entry bertajuk " Amy Hilmirda Giveaway 2015"
4. Letak banner "Amy Hilmirda Giveaway 2015" dalam entry.
5. Tinggalkan URL entry kat ruangan komen.
6. Nak lagi senang copy aje entry ni... hehehe.

Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif


Syarat-syarat:
1. Follow blog AYUUUUUUU
2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif".
3. Letak banner di atas dalam entri & backlink ke entri ni.
4. PUBLISH & tinggalkan link entri dekat post ni.
5. Tamat & tunggu senarai pemenang akan dikeluarkan :)


p/s: klik banner ;)